lørdag den 7. marts 2009

lørdag, den 7. marts

Vi pisker rundt for at fylde gode ting ind i tidsplanen, og det går rigtig godt, synes vi.
Vi har fået en fin sponsoraftale med firmaet ASTRO i Aalborg, som sponserer præmier til en gættekonkurrence: 1 teleskop, 1 solkikkert og 1 10x50 gummiarmeret prismekikkert.
Det bliver en flersvars-konkurrence, lidt sjov, lidt svær, og der kan afleveres svar fra vi åbner, og intil søndag aften, hvor Erik og Inge Persson fra ASTRO vil være tilstede og udtrække vinderne.
Astrofolkene kommer med en lille udstilling søndag eftermiddag, og du kan får svar på mange af dine tekniske kikkertspørgsmål, eller du kan bare kigge på.
Vi holder Videnskabscafé søndag aften fra klokken 19. Temaet er ikke helt fastlagt endnu.
Vi har allerede truffet aftale med to skoleklasser, som vil overnatte på Observatoriet sammen med os torsdag-fredag og fredag-lørdag, så der er ikke plads til flere i den forbindelse.
Den nye danske film "Den bevægede Jord" viser vi torsdag aften, og instruktøren, Lars Becker-Larsen er til stede, og vil kommentere og svare på spørgsmål.
Østjyllands Radio sender programmet Morgen på P4 fra Observatoriet fra klokken 6 til 10 fredag morgen.
Vi får jagthornsblæsere til at spille Solen ned og op - ihvertfald 3 gange i løbet af de 100 timer.
En række gode foredragsholdere har allerede sagt ja til at komme, men vi pusler stadig med programmet.
Vi slutter de 100 timer med at genoplive gode gamle "Spørg Århus", til lejligheden omdøbt til "Spørg Ole Rømer". Du kan komme med dine spørgsmål om astronomi i hele perioden, eller du kan skrive dem her på bloggen. Svarerne er festlige folk, så du må også gerne spørge på en sjov eller alternativ måde. Til slut lægger vi alle spørgsmål og svar ud her også.

Der er nogen, der har spurgt, om man kan forudbestille plads til foredrag eller til børnearrangementerne, og vi har overvejet sagen nøje! Der bliver ingen pladsbestilling. Vi har plads til ca 40 personer til foredragene, og til ca 30 børn til hvert af de i alt 5 børnearrangementer, så vi håber på forståelse fra Jer gæster, hvis der ikke er plads første gang I møder op.

I midten af uge 11 håber vi at have tidsplanen helt klar. Den kan findes via linket i den forrige blog.

Vi glæder os til at se jer alle sammen.

Ole og Laura

3 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Har I tænkt på at annoncere det på Facebook? Det kan selvfølgelig være et problem med tilstrømningen....

    SvarSlet
  3. ja, vi har, men vi har først mange venner EFTER arrangementet !

    SvarSlet